Otvorenje dječjeg vrtića “Krijesnica Gorjani” u Gorjanima

Svečano otvoren Dječji vrtić Krijesnica Gorjani. 

Vrtić su otvorili mališani prigodnim programom i gosti koji su se obratili okupljenima.

Ravnateljica Marijana Vranić je objasnila kako je rad vrtića organiziran u dvije skupine, jednu mješovitu jasličku koja broji 14 djece i jednu mješovitu u dobi od 3 do 7 godina u kojoj je 22 djece. Ravnateljica je također istaknula kako je vrtić imao i prvu generaciju predškole u kojoj je bilo 13 polaznika. 

Načelnik Općine Gorjani Ivan Lović ističe: “Do prije nekoliko godina nismo mogli zamisliti kako ćemo u našoj sredini imati priliku izgraditi i otvoriti dječji vrtić. Briga o djeci i mladima treba biti i jest prioritet ove općine pa tako potičemo razne aktivnosti djece, dajemo potpore djeci od najranije dobi, predškolskog uzrasta, osnovnoškolaca, srednjoškolaca do studenata, a sufinanciramo i izgradnju obiteljskih kuća mladim obiteljima” 

Otvorenju vrtića je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul koja je istaknula kako je otvorenje vrtića prilika za cijelo mjesto: “Tako da mladi ne moraju razmišljati kamo će s djecom dok rade i tako mogu planirati budućnost ovdje, a zadatak društva je i je brinuti i o mladim obiteljima, a ovim načinom, kada imamo i jaslice i vrtić i školu cijelu smo vertikalu pokrili u ovoj općini i iznimno mi je drago što smo uspjeli dobiti sredstva kojima je izgrađen ovaj vrtić”

Na otvorenju je kao izaslanik ministrice poljoprivrede govorio i Krunoslav Karalić, zamjenik ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koji je podsjetio da je Mjerom 7 omogućena obnova i izgradnja infrastrukture za revitalizaciju sela na našem području. 

Površina vrtića iznosi 800 četvornih metara. Izgradnja vrtića je sufinancirana sredstvima ruralnog razvoja podmjere 7.4.1., ukupne vrijednosti 8,2 milijuna kuna. Priprema izgradnje vrtića je započela u srpnju 2018. godine. Dio vantroškovničkih radova koje je bilo potrebno izvesti te pristupnu stazu vrtiću financirao je Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Osim mjesta za smjeh i dječji razvoj vrtić je omogućio i 8 novih radnih mjesta za mještane. Tako vrtić zapošljava 4 odgojitelja raspoređena u dvije odgojne skupine, stručnog suradnika zdravstvenog voditelja, spremačicu, kuharicu i stručnog suradnika psihologa. 

Dijelić atmosfere možete vidjeti u galeriji ispod: